Videoiden kuvaaminen älypuhelimella

Videokuvaaminen on hyvin suuri hitti ja trendi näkyy esimerkiksi Youtubessa sekä sosiaalisen median tileillä. Videoita on aivan kaikesta. On taiteellisia videoita, hauskuuttamiseen tehtyjä videoita, niksi videoita sekä monia muita. Videoita on joka aiheesta ja monella eri tavalla.

Videot ovat mahtava tapa esitellä itselle tärkeitä asioita, ottaa kantaa sekä auttaa muita ihmisiä. Toisinaan videot nousevat sosiaalisen median hiteiksi ja päätyvät joka puolelle maailmaa puheenaiheeksi. Yksi tällainen hittivideo on isästä, joka kantaa lastaan. Videot leviävät ja keräävät kannanottoja ja hauskuuttavat sekä kauhistuttavat ihmisiä ympäri maailman.

Videoiden kuvaaminen puhelimella

  • Videoiden kuvaaminen puhelimella yleistyy, sillä puhelinten kamerat ovat erittäin hyviä. Tärkeimmät asiat kun aloitat kuvaamaan, ovat seuraavat:
  • Minimoi videoiden tärinä ja heiluminen koska puhelimet ovat kevyitä ja pienikokoisia, niin niiden heiluminen kuvatessa on hyvin yleistä. Vakautta voitkin hyviin tukea pitämällä puhelinta molemmin käsin ja tukemalla kyynärpäät kylkiäsi vasten. Kun liikut vain vähän tai hitaasti, ei ylimääräistä tärinää synny. Tähän on olemassa myös vakaimia myynnissä. Gimbaali onkin erittäin tehokas apuväline, jos haluat kuvata ilman turhaa tärinää ja heilumista.
  • Äänet on hyvä muistaa videoita kuvatessa. Vaikka useimmiten puhelimen mikrofoni on hyvin riittävä, niin kuvauspaikaksi kannattaa valita paikka, jossa ei ääntä pahemmin ole ja tuuli ei häiritse äänen tallennusta. Ulkoiset mikrofonit eivät ole kalliita, joten sellaisen hankinta on hyvä idea, jos kuvata aikoo paljon.
  • Valaistus on tärkeä niin videoita kuvatessa kuin valokuvauksessakin. Hyvä valaistus on kaiken a ja o. Luonnonvalo on kaikkein paras, mutta jos sitä ei ole, niin lisävalaistus on ehdottomasti tarpeen.
  • Lisätarvikkeet, eli virtalähteet ja ladattu akku. Tallennustilaa tulee olla, lisätilaa saa älypuhelimeen jos mahdollisuus micro-SD-kortin käyttöön on. Myös mahdollinen puhelinpidike, kuten Gorillapod sekä linssin puhdistusliina kannattaa olla aina mukana.

Miksi kuvata videoita puhelimella?

Älypuhelimet ovat koko ajan suurempi osa elämäämme. Älypuhelimien varassa ovat niin arjen tärkeä asiat kuin pankkiasioiden hoito lainoista laskuihin. Samoin älypuhelimilla hoituvat niin sähköpostin lähetys kuin vaikkapa Team kokoukset. Älypuhelimilla voit hoitaa myös lehtien lukemisen sekä käyttää erilaisia suoratoisto palveluita.

Älypuhelimet ovat myös iso osa vapaa-aikaa. Älypuhelimilla pelataan niin erilaisissa sovelluksissa olevia pelejä, esimerkiksi Among Usta. Samoin nettikasinot toimivat älypuhelimilla ja kolikkopelit rullaavatkin erittäin hyvin mobiilisti. Pelaaminen eri tavoin onkin mahdollista puhelimilla.

Eli toisin sanoen, älypuhelimet ovat iso osa elämää. Ne ovat osa työpäivää, opiskeluja sekä vapaa-aikaa. Luonnollisesti videokuvausta harrastaville älypuhelimet ovat iso osa myös harrastusta. Ja miksi ei, sillä älypuhelimissa kameroiden laadut ovat jo erittäin hyviä. Laadukkaiden videoiden kuvaaminen on mahdollista. Kun kuvaat älypuhelimella niin voit myös helposti jakaa videot someen sekä sovelluksissa käsitellä videot.

Videoiden kuvaus yleisesti

Videoita kuvaamalla voit vangita itsellesi mielekkäitä hetkiä, muista kuitenkin toimia hyvän maun sekä lakien puitteissa. Varmista millaista materiaalia voit kuvata ja miten materiaalia voit jakaa ja missä.

Kannattaa valmistautua kuvaamiseen hyvin. Lataa siis puhelin, varmista linssin puhtaus ja tarkista valaistus. Älä hätiköi vaan keskity kuvaamiseen. Jos sinusta tuntuu, että et kykene kuvaamaan ilman tärinää, niin aseta puhelin alustalle tai kolmijalkaan. Jos kuvaat puhetta, niin varmista riittääkö puhelimen mikrofoni vai pitääkö mikrofoni lisätä ulkoisesti.

Kuvaamiseen voit saada ideoita erilaisista harrastelija ryhmistä, joissa ihmiset jakavat tietoa ja osaamistaan. Ryhmissä voitkin saada neuvoja ja itse niitä antaa myös. Voit arvostella videoita sekä saada arvosteluita omista videoistasi. Ryhmissä voit saada ideoita, miten saat videokuvauksesta jopa enemmän irti, kuin mitä jo saat.

fiFinnish