360 kuusamo – ruka

Rukatunturi on Kuusamon kaupungissa sijaitseva noin 500 metriä korkea tunturi. Kasvitieteellisesti Rukatunturin huippua voidaan kutsua nummeksi. Rukatunturin yhteyteen on rakennettu Rukan talviurheilukeskus ja se on kehittynyt monipuoliseksi vapaa-ajanviettokeskukseksi.

Talvisin alueella järjestetään kansainvälisiä urheilutapahtumia, kuten pohjoismaisten hiihtolajien ja freestylehiihdon maailmancupia ja freestylehiihdon MM-kilpailut vuonna 2005. Kesällä Rukalla toimii muun muassa kesäkelkkarata. Suuri osa Suomen viidenneksi suurimman mökkikunnan Kuusamon[4] mökeistä sijaitsee Rukan hiihtokeskuksen ympärillä. Rukalla on 34 laskettelurinnettä ja 21 hiihtohissiä.

Laskettelemisen lisäksi Rukalla voi harrastaa muun muassa maastohiihtoa, moottorikelkkailua ja erilaisia sisäliikuntamuotoja. Ruka on myös Karhunkierros-vaellusreitin eteläinen päätepiste. Rukalla on Suomen vanhin hiihtokoulu, vuonna 1956 perustettu Rukan hiihtokoulu. Se valittiin vuoden hiihtokouluksi vuonna 2007. Rukalla toimii myös Suomen ainut ammattimaista alppivalmennusta tarjoava hiihtokoulu Kalle Palander Ruka Racing School.

Kaudella 2013–2014 rinteissä kävi 127 000 eri asiakasta.

fiFinnish