DIGITAALINEN KAKSONEN

Mikä on digitaalinen kaksonen? (digital twin).

 

Alun perin digitaalisella kaksosella tarkoitettiin jonkun fyysisen tuotteen digitaalista mallia, minkä avulla voitiin simuloida ja testata fyysisen laitteen toimintaa.

Sittemmin digitaalinen kaksonen (digital twin) termin käsitys on muotoutunut käsittämään laajempia kokonaisuuksia ja monimuotoisempia sisältöjä. Nykyään voidaan rakentaa digitaalinen kaksonen esimerkiksi tehtaasta tai vaikka kokonaisesta kaupungista ja simuloida sen toimintaa halutuilla parametreillä ja muuttujilla.

***

Me 360Finlandilla olemme erikoistuneet digitaalisien kaksosten visuaalimalleihin, opetuksellisiin sisältömalleihin sekä työturvallisuus kokonaisuuksiin.

Visuaalimalleja toimitamme myös muille digitaalisia kaksosia rakentaville yrityksille. Näin tarjoamme heille visuaalisesti tarkkaa ja mittakaavassa olevaa sisältöä, minkä sisälle he rakentavat digitaalisia kaksosia.

Opetukselliset digitaaliset kaksoset sisältävät usein paljon videoita, kuvia, pdf-esityksiä, kysymyslomakkeita ja muita opetukseen käytettävää materiaalia. Rakentamiemme mallien avulla voidaan esimerkiksi opettaa uusia työntekijöitä tai perehdyttää vanhoja työntekijöitä uusiin tehtäviin.

Digitaalinen kaksonen työturvallisuudessa. Tällaisia malleja rakennetaan usein isoille tehdasalueille, laajalle alueelle levinneille yrityskokonaisuuksille tai isoille kokonaisuuksille joiden hahmottaminen ilman virtuaalimallia on hankalaa tai mahdotonta. 

Yritykset esittelevät mielellään tilojaan ja toimintaansa asiakkailleen ja erilaisille sidosryhmille.

Tällä hetkellä yritysvierailut ja esittelyt ovat, alasta riippumatta, valtaosin tauolla tai rajoitettuja.

Olemme ratkaisseet lukuisien yrityksien esittelyongelmat rakentamalla juuri heidän tiloihinsa ja tarpeisiinsa sopivan virtuaalikokonaisuuden tai digitaalisen kaksosen.

MITÄ KAIKKEA DIGITAALINEN KAKSONEN VOI SISÄLTÄÄ

Virtuaaliesittely

 • Esittele yrityksesi 360-panoraamakuvien tai 360-videoiden avulla.
 • Kerro yrityksestäsi, tehtaan toiminnoista, tuotantotiloista ja muista tärkeistä asioista esitykseen liitettävien videoiden, kuvien, tekstien tai muiden medioiden avulla.
 • Ota virtuaalitehdas mukaasi esimerkiksi messuille VR-laseilla esiteltäväksi.
 • Jaa virtuaalinen kokonaisuus verkkosivuillasi. Tai lähetä linkki esitykseen asiakkaillesi.

koulutuS

 • Kokonaisuuden avulla voidaan käydä läpi esimerkiksi kaikki tuotantolaitoksen eri työvaiheet.
 • Voimme rakentaa virtuaalisia tehtäväkokonaisuuksia tehtaan eri osa-alueista tai tuotannoista.

turvallisuus

 • Kokonaisuutta voidaan käyttää myös palo- ja pelastustoiminnan esittelyyn, koulutukseen ja erilaisten turvallisuusraporttien pohjana.
 • Hätäuloskäynnit, pelastautumisreitit ja kokoontumispaikat on helppoa ja selkeää havainnollistaa.
 • Tehtaan tai tuotantolaitoksen turvallisuuskävely on mahdollista toteuttaa ja esitellä mallin avulla.

3d-mallit

 • Esitykseen voidaan myös lisätä 3D-malleja halutuista kohteista.
 • 3D-mallien sisälle on mahdollista lisätä videoita, kuvia ja muita hotspotteja joiden avulla on helppo esitellä haluttuja asioita.
 • Mallista saa myös pistepilvitiedoston jota voi hyödyntää laitoksen laajennus-, muutos- tai muissa rakennustöissä.

DATA

 • Esityksen sisälle voidaan upottaa asiakkaan haluamaa dataa.
 • erilaisista antureista ja pilvitiedostoista saatava data.

Kerromme mielellämme lisää erilaisista virtuaaliratkaisuista. Voimme järjestää esimerkiksi etäpalaverin, jossa voimme näyttää esimerkkejä toteutuksista. Voimme myös tulla käymään ja samalla esitellä juuri teidän tiloihinne sopivan ratkaisun. Laskemme alustavan hinta-arvion kokonaisuuden toteuttamisesta asiakkaan antamien tietojen perusteella. Lopullinen hinta riippuu esityskokonaisuuden laajuudesta. Pyydä tarjous: info@360finland.fi

fiFinnish