03.10.2022 Kirjoittaja Rami Saarikorpi

360-asuntoremontti

Remontti mielessä? Jos on, niin tässä yksi tapa toteuttaa remontin dokumentointi ja tallentaa näyttävä lopputulos.

Remontti mielessä?

Reilu vuosi sitten sain yhteydenoton eräältä tuttavalta. Hän oli ostanut asunnon ja repinyt sisältä lähestulkoon kaiken irti. Tarkoituksena tietysti uudistaa asunto kokonaisuudessaan ja samalla ottaa kuvia ja säilyttää kuvat tulevan asunnon myynnin tueksi ja edistämiseksi. Tällä tavalla asunnosta olisi kattavat remonttiajan kuvat joiden avulla voisi helposti näyttää mitä on tehty.

Ongelmaksi tässä laajudessa tuli kuitenkin se, että kuvia olisi tarvittu käsittämättömän paljon. Myös videolla toteutettuna olisi ollut suhteellisen vaikea esittää, mitä, mistä ja miten on uudistettu.

Kerroin idean 360 kuvilla toteutetusta kokonaisuudesta. Asian selittäminen ilman olemassa olevaa esimerkkikohdetta on suhteellisen hankalaa ja asiakkaalle on mahdotonta saada omassa päässä oleva visio kerrottua siten, että hän näkee asian samalla tavalla kuin itse sen näen. No asia tuli kuitenkin sen verran selväksi, että hän suostui tällaiseen dokumentointitapaan.

Tasan vuosi sitten kuvasin remonttikohteen ensimmäiset kuvat ja nyt remontin jälkeiset kuvat. Kokonaisesitys on valmis ja sen pääsee katsomaan alta.

Esityksessä katselija pystyy katsomaan asuntoa kolmesta eri kuvauspisteestä. 360-kuvat vaihtuvat viiden sekunnin välein automaattisesti siten, että katselijan valitsema kuvakulma säilyy kokoajan. Katselija voi myös itse määrittää haluaako katsella pelkästään remonttikuvia, vai remontin jälkeisiä kuvia, klikkaamalla esityksen vasemmassa ylälaidassa olevaa “VAIHTUVA” nappia.

Tutustukaa esitykseen. Jos tulee jotain kysyttävää aiheen ympäriltä, niin vastaan mielelläni.

Media