18.05.2022 Kirjoittaja Rami Saarikorpi

Valotaiteilija Kari Kola (Italia)

Jälleen oli mielenkiintoinen reissu valotaiteilija Kari Kolan matkassa. Tällä kertaa kohteena oli Italian Brixen, Gilfenklamm ja Franzensfeste fortres.

Reissulla kuvattiin paljon makinoff kuvia ja videoita, sekä tutustuttiin mahdollisiin tuleviin valaisukohteisiin. Viikossa kerittiin kiertää ja tutustua monenlaisiin asioihin. Esimerkiksi siihen, miten suunnilleen pystysuoralla seinällä ajellaan kaivurilla ja tiputellaan irtoavia lohkareita. Myös paikallinen ruoka ja ihmiset tulivat tutuiksi, erittäin positiivinen meininki. Olemme aikaisemmin kiertäneet etelä Italiaa monissa eri kohteissa ja ainakin henkilökohtaisesti pohjoisen kylät, ihmiset ja maisemat jäivät itselleni paremmin mieleen.

 

Brixenissä järjestettiin Water light festival minne Kari rakensi yhden valoteoksen. Brixen ei kuitenkaan ollut pääkohde, joten sieltä ei otettu 360-panoraamakuvia.

Franzensfeste fortres on vanha linnake etelä Tirolissa 11 kilometriä Brixenistä pohjoiseen. Tämä kohde oli yksi Karin valaisukohteista ja 360 esitykseen pääset TÄSTÄ.

Gilfenklamm gorge on rotko Ratschingsissa etelä Tirolissa. Tämä oli Karin pääkohde ja maastoltaan, sekä valoteoksen toteutukseltaan kaiken haastavin. 360-esitys kohteesta alla.

 

Kuvat

Media