29.11.2023

Visual Festival 2023

Visual Festival 2023-tapahtuma Joensuun Botanialla 23-26.11.23

Visual Festival 2023-tapahtuma oli järjestelyineen ja kaikkine teoksineen hieno visuaalinen kokemus.

Olen ollut mukana kaikilla Visual Festivaaleilla kuvaajana. Tällä kertaa pääsin mukaan paitsi kuvaaja, myös taiteilijana. Olen muutaman vuoden rakentanut omia valotaideteoksia ja Visual Festivaaleilla uusin teokseni Ultraviolet Reality esiteltiin yleisölle ensimmäistä kertaa. Teokseni käsittelee biodiversiteettikatoa ja muutosta. Teos on interaktiivinen kuvasarja, joka käsittää 10 taulua. Jokaisessa taulussa on kukka joka on kuvattu Ultraviolettivalossa miten pölyttävät hyönteiset sen näkevät ja normaalissa valossa miten me ihmiset sen näemme. Teoksen interaktiivisessa osiossa pääsee tarkastelemaan näitä valotustapoja ja kukkia tarkemmin. 

"Ultraviolet Reality" haastaa pohtimaan ihmisen vastuuta planeettamme hyvinvoinnista. Se kysyy, kuinka voimme vaikuttaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Kuinka luoda kestävämpi ja tasapainoisempi suhde ympäristöömme.

Visual Festival tapahtumassa oli mukana taiteilijoita kuudesta maasta. Alla olevan 360-esityksen avulla pääset katsomaan teoksia päivänvalossa ja pimeällä. Esityksen avulla pääset myös tutustumaan taiteilijoihin.

Media